Koulutus

Ammattiyhdistystoiminta on oiva paikka kouluttautua monenlaisissa työelämään ja harrastustoimintaan liittyvässä taidossa. PAM kannustaa jäseniään olemaan aktiivisia ja sen voi aloittaa vaikka omaa osaamistaan kehittämällä.

Löydät Oulun ja Lapin alueella tarjottavia koulutuksia jäsenosion etusivulta kohdasta Tapahtumakalenteri. Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen kursseja on kerätty muualtakin Suomesta.

 

Kun haluat ay-kurssille

 • järjestä vapautusta työstäsi
 • kysy PAMin koulutusvastaavalta mahdollisuuksistasi osallistua eli korvaako PAM kurssikustannukset ja palkattoman ajan (opintovapaan)
 • tarkista mahdollisuus työnantajan tukeen, jos toimit luottamusmiehenä, työsuojelutehtävissä. puheenjohtajana tai muussa yhteistoimintaan liittyvässä tehtävässä. Jos haet enintään viikon mittaiselle kurssi, hakemuksen tulee olla esimiehelläsi viimeistään kolme viikkoa aikaisemmin, ja kuusi viikkoa ennen mikäli haet pitemmälle kurssille.
 • täytä oheinen kurssihakemuslomake, lomakkeen täyttöohjeessa on hyviä vinkkejä mistä ja miten hakea tukea
 • jos koulutus on työaikana, työnantaja täyttää lomakkeen 3. kohdan tiedot ja allekirjoittaa lomakkeen. Hän voi ratkaista asian neljällä tavalla:
  • myöntää sopimuksen mukaisen opintovapaan ja korvaukset
  • myöntää sopimuksen mukaisen opintovapaan ay-koulutukseen
  • myöntää pelkän opintovapaan muuhun koulutukseen
  • siirtää vapaan antamista tietyin perustein, mistä on ilmoitettava sivulle viimeistään 10 pv ennen kurssin alkua
  • jos lähdet koulutukseen vapaa-ajalla tai lomalla, et tarvitse työnantajan suostumusta
 • lähetä hakemuksesi PAMiin koulutusvastaavalle hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä
 • ammattiosaston tukea haet koulutuksen jälkeen ja tuki maksetaan pankkitilillesi (väärinkäsitysten välttämiseksi informoi puheenjohtajaa asiasta ennen koulutuksen alkua)
 • jos ilmoittautumisaika on päättynyt, kysele silti ilmoittautumismahdollisuuksistasi

Kiljavan opisto

Kiljavan opiston kaikki kurssit löytyvät netissä osoitteessa www.kiljavanopisto.fi.

Luottamus- ja työsuojelukoulutuksissa käytä ensisijaisesti PAMin omia sopimuskoulutuksia jotka ovat työnantajan tukemaa koulutusta. Se tarkoittaa että työnantaja myöntää kurssin ajaksi koulutusvapaan, maksaa palkan eli ansionmenetyksen korvauksen ja osalle ateriakorvausta.

Osa Kiljavan opiston tarjonnasta on ns. yhteiskoulutusta, jolle osallistumisesta kurssille lähtijä sopii paikallisesti työnantajan kanssa. Tarkista PAMista mitkä kurssit ovat ns. yhteiskoulutusta.

Suurin osa Kiljavan muista kursseista on ns. järjestökoulutusta, jonka kustannukset korvaa yleensä liitto tai ammattiosasto. Lisätietoja saat kunkin kurssin kohdalla.

Opisto sijaitsee Nurmijärven kunnassa Rajamäen ja Röykän välisen tien varrella. Opistolle pääsee linja-autolla Helsingistä ja Hyvinkäältä. Opisto järjestää maksuttoman kuljetuksen Helsinki-Vantaan lentoasemalta jos ilmoittautuneita on vähintään 3 hlöä (max 7 hlöä). Käytännön asioissa ota yhteyttä opiston kurssisihteeriin, puh. (09) 276 251. 

TSL-kursseja verkossa

Verkkokurssilla opiskelet ajasta ja paikasta riippumatta työpaikalla, kotona tai vaikkapa kesämökilläsi - siellä missä on tietokoneesi ja internet-yhteys. TSL tarjoaa opiskeltavaksi sekä itseopiskeluna suoritettavia verkkokursseja että yhdessä, virtuaalisesti kokoontuvan ryhmän kanssa käytäviä kursseja. Osa kursseista on TSL:n omaa tuotantoa ja osa on valmistettu yhteistyössä ammattiliittojen kanssa.

Lisätietoja www.tsl.fi/koulutus/verkkokurssit